sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Keittiökaapit

Tänä viikonloppuna ei ole sahattu eikä maalattu yhtään karmia tai ikkunalistaa. Nyt on rakennettu keittiötä. Voi miten mukavaa vaihtelua :D Aikaa sain kyllä tähänkin kulumaan aika lailla, silti puuttuu vielä jääkaappi, liesituuletin, allas ja yläkaapit. Niin, ja hella on vielä hieman vaiheessa sekä vetimet puuttuu... mutta pääasia on, että jotain kuitenkin valmistuukin. 

Keittiökaappien rungon tein edullisista Bilteman takkasytykkeistä. On ne vaan tosi monikäyttöisiä puunpalasia ;) Kaapinovet ja laatikoston etulevyt on balsaa, laatikoiden pohjat vaneria ja laatikoiden sivut taas jätskitikuista. Kaikkea on siis käytetty, mitä jemmasta löytyy. Kaappien ovet on liimattu paikoilleen, tuskin olisin sinne kuitenkaan mitään säilönyt. Laatikostot halusin kuitenkin aukeavina. Pöytätaso on pyökinvärisellä Osmo colorilla käsiteltyä balsaa.



Keittiönäkymä ikkunasta tirkisteltynä. 


Sain tänään myös vihdoin saumattua lattialaatat. Saumauslaastia kuluikin yllättävän paljon vessan ja keittiön laatoituksen saumaukseen, taisi mennä lähemmäs 0,5 kg. Tykkään kyllä lopputuloksesta tosi paljon.
Mutta... näemmä rapatessa roiskuu... Maalarinteippiä poistaessani vetäisin tapetista kuviopintaa mukana :( Tuota ei kyllä lattialistoilla paikkailla, joten kai tämän kanssa on vain elettävä.


Laatikoston vieressä on jätevaunu. Pesuallas tulee siihen päälle, kunhan keksin mistä sen tekisin. Vaunusta tuli aika suuri, mutta mahtuupa kunnolla lajittelemaan jätteitä...


Liesitasoa mietin jonkin tovin ja päätin lopulta vain lähteä kokeilemaan jotain. Tällainen siitä sitten tuli. Leikkasin samankokoiset palaset kartongista ja lelupaketissa olleesta vahvasta muovista. Maalasin kartongin vesiväreillä mustaksi ja piirsin lyijykynällä päälle ympyrät keittolevyiksi. Tämän jälkeen liimasin päälle sen muovilevyn. Liima paistaa ikävästi läpi, mutta muuten olen aika tyytyväinen lopputulokseen. Valmiissa keittiössä tuota ei lainkaan huomaa, ainakaan kun katto saadaan päälle. Taso on vielä toistaiseksi irti, mutta taidan sen tuollaisenaan hyväksyä ja liimata paikoilleen.

4 kommenttia:

Lotte kirjoitti...

Tuleepas kiva keittiö! Säilytystilaa tarpeeksi ja vielä jätteillekin om kunnon vetokaappinsa. :D

Piikko kirjoitti...

Moi Tanttaralla!
Keittiökalusi ovat aivan loistavat.
Seinäpapereista päätellen meillä taitaa olla nuo makuasiat aika samansuuntaiset.:D
Tervetuloa lukijakseni. Blogillani on terkkuja sinulle.
Ü

TanttaRalla kirjoitti...

Kiitoksia :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! :) Minkä paksuista balsaa/vaneria olet käyttänyt kaapeissa?