sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Maalaushommia ja laatoitusta

Ei meinaa millään riittää kärsivällisyys tähän näpertelyyn :/ Olen tottunut saamaan saumurilla valmista ja nopsaan ja tämä on niiiin hidasta. Tai sitten minä olen hidas. Tuntuu, että aika menee tehdessä kaikenlaista ja silti ei tule mitään valmista. Muut kun näyttävät saavan koko huoneen kalusteineen valmiiksi päivässä tai parissa, ihan tuosta vaan :O

Tämä viikonloppu on mennyt lähinnä maalaillessa. Täytyy kyllä hankkia nopeammin kuivuvaa maalia, tämä Empire-kalustemaali kuivuu ikuisuuden. Suurin osa ajasta meneekin kuivumisen odottelussa... Olen minä sentään saanut muutamat ikkunalistat valmiiksi ja yhden ovenkin ;) Lisäksi vessa ja keittiö on saanut laattaa lattiaan.


Vessan lattiaan tulee turkoosi laatoitus. Lasimosaiikki on tilattu Mosaiikkimyymälästä. Täytyy vallan kehaista, että oli kyllä todella nopea toimitus :) Liimasin mosaiikit erikeeperillä kartongille, jotta sen saa tarvittaessa poistettua. Kartonki meinaa kyllä hieman aaltoilla, joten saapa nähdä pitääkö se sittenkin vielä liimata lattiaan kiinni. 


Näissä turkooseissa laatoissa oli liimattu laatan päälle tuollainen ruskea paperi. Aluksi harkitsin sen poistamista ennen laatoitusta, mutta onneksi tulin ajoissa järkiini ja jätin sen paikoilleen. Oli kyllä niin paljon helpompi laatoitushomma, kun paperi oli paikoillaan. Loppujen lopuksi se vielä irtosi valmiista lattiasta tosi helposti, kun sen ensin kostutti kunnolla. Laatat odottelevat vielä saumausta, kun ulkovarastosta löytyi vain ikivanhaa vaaleanharmaata saumauslaastia ja minä haluan ehdottomasti valkoista. Lähi-Prisman valikoimaan ei tietenkään voi saumauslaasti kuulua, joten jäi tämäkin homma puolitiehen.


Keittiön ja eteisen välille valmistui ovi, muualla ei vielä karmeja olekaan. Kylläpä vaati ajatustyötä tämäkin ;) Ovi on tehty 3 mm vanerista ja siihen on liimattu molemmille puolille 1 mm vanerista kehykset ja peilit. 


Ikkunalistoja tein sen verran kuin listaa riitti. Kylläpä sitä listaa kuluukin yllättävän paljon, kun ikkunoiden molemmille puolille tuollaiset listat laittaa :O


Keittiö sai jo ikkunan paikoilleen, listat on vielä kuivumassa. Ristikoiden välissä on 2 mm pleksiä. Ei kyllä tullut alkuunkaan niin hieno kuin kuvittelin, mutta menkööt. Lattiassa vaaleanharmaa laatoitus, joka on tilattu myös Mosaiikkimyymälästä. Nyt kun saisi lattian pian saumattua, niin voisi vaikka alkaa tekemään keittiökaappeja :)


3 kommenttia:

Ilona kirjoitti...

Ihania mosaiikkilaattoja. <3
Minä olen hurahtanut turkoosiin väriin ja kaakelina/laattana se tuo raikkaan vaikutelman nukkekotiin.

Stiina kirjoitti...

Kaunista jälkeä tulee

TanttaRalla kirjoitti...

Kiitoksia :)