sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Ikkunoiden rakentamista

Huoh, tuskastuttavan hidasta on tämä rakennustouhu. Ties kuinka monta tuntia olen tänä viikonloppuna väkertänyt nukkekodin kimpussa ja tuloksena on vaivaiset kuusi ikkunaa ja yksi oviaukko :/ Tänään käytin varmaan ainakin toista tuntia aikaa pelkästään yhden hermoja riipivän ikkuna-aukon kimpussa, jotta sain lopulta ikkunankarmin siihen mahtumaan... 

Mutta tältä talossa nyt näyttää, sillä "valmiimmalla" puolella nimittäin.


Aula ja eteinen on saanut ikkunat (tai siis karmit, päälle tulee vielä pleksi ja toinen ristikko), samaten makuuhuone ja keittiö. Lisäksi keittiön ja eteisen väliset ovenkarmit on paikoillaan. Karmien 3 x 10 mm mäntyrima on  Harrasteesta Tampereelta. Oli aika hintavaa rimaa mielestäni (1e/m) ja kaiken lisäksi liian leveää, joten jouduin muutaman millin kaventamaan sitä. Totesin mattopuukon oikein käteväksi vempeleeksi tuossa touhussa. En ole Tampereelta muutakaan paikkaa keksinyt, mistä noin ohutta rimaa saisi, joten pakko tuolta on vielä lisääkin käydä hakemassa. Ikkunoiden ristikot on tehty Bilteman takkatikuista, jotka ovat kooltaan n. 3x3 mm.Alakerran porraselementitkin on valmiina kaiteita lukuunottamatta. Kuvassa eivät ole vielä omalla paikallaan, nojailevat vain seinään. Nyt täytyy kyllä ottaa hieman taukoa ikkunoiden näpertelystä (onneksi rimakin on loppu) ja alkaa maalaushommiin. Ainakin eteisen kkunat pitäisi maalata, jotta saa listat paikoilleen ja portaat kiinnitettyä. Lisäksi täytyy alkaa parkettihommiin, koska portaat tulee vasta sen päälle. Taidan laittaa keittiön lattialaatatkin paikoilleen ennen kuin jaksan taas alkaa ähertämään puurimojen kimpussa... Toisaalta tietysti olisi helpompaa, jos ainakin alakerran kaikki ikkunat ja oviaukot olisi valmiina ennen lattian asennusta. Sisustuspuuhat vaan olisi niin paljon kivempaa kuin rakentaminen ;)

8 kommenttia:

Ascension kirjoitti...

Que preciosa casita.
besitos ascension

Dinsku kirjoitti...

Näyttä syötävän suloiselle :) Tiedän itsekkin kokemuksesta ettei tuo rakentelu ja perusteiden(seinät,ikkunat ja lattiat)tekeminen ole niin hauskaa kuin sisustaminen, mutta se on siltä asian kuuluvaa.MIelestäni tämä tuleva nukkekotisi on ihanan väsrinen ja ihana.Tämän eidtystä on mahtava seurata :)

Dinsku kirjoitti...

mahtavat nää kirjotusvirheet ku kommentoi niin innoissaan -.-:D

TanttaRalla kirjoitti...

Thank you Ascension!

Ja kiitos Dinsku kommentista :) Tykkään kanssa, että rakentaminen kuuluu asiaan, vaikka se välillä hankalaa ja tylsää onkin. Valmiin talon ostaminen olisi ihan liian helppoa eikä se olisi aivan sama asia ;) Tervetuloa seurailemaan äherryksiäni :)

Dinsku kirjoitti...

haha,niin se vaan on :)JA kiitos,kovalla mielenkiinnolla jään odottamaan jokaista postausta :)

Dinsku kirjoitti...

Blogissani on yllätys sulle :)

http://dinskunnukkekodit.blogspot.com/

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana tämä nukkekoti. :) Löysin äitini kaapista vanhoja Suuri käsityö lehtiä ja löysin sieltä Pikku-Rauhalan ja ajattelin tehdä sen. :) Työn alla se vielä on, mutta kun selailin koneelta erinlaisia sisustus vinkkejä sinne, löysin tämän ja ihastuin.:3 Innolla odottelen uusia postauksia :)

GirlFromMars kirjoitti...

Aivan ihana tämä nukkekoti. :) Löysin äitini kaapista vanhoja Suuri käsityö lehtiä ja löysin sieltä Pikku-Rauhalan ja ajattelin tehdä sen. :) Työn alla se vielä on, mutta kun selailin koneelta erinlaisia sisustus vinkkejä sinne, löysin tämän ja ihastuin.:3 Innolla odottelen uusia postauksia :) Anteeksi, lähetin tuon edellisen kommentin vahingossa ilman nimeä D: