sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Tapetointia

Aika monta tuntia sain kulumaan näinkin pienen talon tapiseeraamisessa, vaikka jäljen kanssa ei ihan niin tarkka tarvitse ollakaan kuin 1:1 koossa. Tapetit kiinnittyivät seiniin ihan vaan liimapuikolla ja ainakin toistaiseksi ovat vielä pysyneet paikoillaan.


Tällaiselta tilkkutäkiltä tämä ensin näytti...


...mutta lopulta alkoi jo talokin hahmottua. Tehtiin talolle koekasauskin, väliseinät ja lattiat on toistaiseksi vielä irrallaan (ja katto puuttuu kuten huomaatte...). Kävi ilmi, että ullakon lattian reunaa joutuu vielä hieman viistoamaan ja yhtä yläkerran väliseinistä hienosäätämään. Harmittaa aika tavalla tuo väliseinä; nyt pitää keksiä miten saa tapetit säilymään ehjänä remontin ajan :/

Alhaalla vasemmalla on olohuone, keskellä eteisaula ja oikealla keittiö. Ylhäällä vasemmalla on wc/kylpyhuone, keskellä aula ja oikealla vanhempien makuuhuone. Ullakolla oikealla on lastenhuone ja vasemmalle tulee varastotilaa tms. Sinne tehdään ainakin talon sähkökeskus. Olohuoneen, keittiön, makuuhuoneen, yläaulan ja varastotilan tapetit on Tildan kuvioarkkeja Pikku Iidan puodista. Eteisen tapetti on "aitoa" vaalean beigeä tapettia, kylpyhuoneen seinäpäällyste on printattu netistä ja lastenhuoneen vaaleanpunapilkullinen skräppäyspaperi on Sinellistä.

Mies halusi blogiin kuvia hieman järeämmistäkin koneista, ettei tule kenellekään sellaista kuvaa että tällainen talo pelkällä pikkupiperryksellä syntyisi... No, voihan tuo syntyäkin, mutta täytyy sanoa että kyllähän noilla koneilla valmista hieman nopsempaa tulee kuin tuolla minun askarteluvehkeelläni. Tosin en kyllä näihin koneisiin suostu koskemaan, mutta pääseepähän mieskin osallistumaan ;)


Sähkötyöt on mietityttänyt melko pitkään, varsinkin kun sähköistystarpeet on vasta matkalla. Lopulta päädyttiin laittamaan lattioihin sähköurat käsisirkkelillä, toivottavasti niihin johdot mahtuu.


Ylöspäin kulkevat sähköurat piilotettiin väliseinien taakse. Nämä on tehty miniporalla jyrsien ja käsisahalla. Vaikuttaa ihan näppärältä, toivottavasti toimii käytännössä.


Tässä miehen toinen lelu; jiirisirkkelillä menee palasiksi porraspalat sun muut palikat. Nyt pitäisikin alkaa porrastöihin. Samaten pitäisi tehdä ikkunoita ja ovia. Mistä ihmeestä sitä aikaa saisi lisää ostettua... 

2 kommenttia:

Ikuinen vauvakuume kirjoitti...

Ihanuuksia syntyy - voimia rakennusprojektille :O)

TanttaRalla kirjoitti...

Kiitoksia Ikuinen vauvakuume :) Toivottavasti projekti tästä pikku hiljaa etenee. Hidastaa vaan melkolailla kun pitää tasapainoilla puu- ja rättikässyjen välillä ;)